Hoe gaan we te werk?...

Geluidssterkte
Tijdens de meeste optredens brengen we achtergrondmuziek, het is dan ook één van onze grootste aandachtspunten dat de muziek nooit te luid of storend mag zijn. Hiervoor hebben we altijd het nodige bij: sourdines voor de blazer(s), brushes voor de drum, etc. Op deze manier kunnen ook mensen die dichtbij staan makkelijk nog praten, zelfs in kleinere ruimtes.

Meestal werken we dus zonder geluidsversterking. Treden we op voor een hele grote groep mensen (> 200 personen), dan kunnen we zorgen voor een eigen geluidsinstallatie. Op die manier zijn we dan uiteraard wel minder mobiel als band, maar voor sommige events kan dit wel een goeie optie zijn. ​


Bezetting
We treden op met 4, 5 of 6 muzikanten, afhankelijk van de grootte van de ruimte, het opzet (al dan niet achtergrondmuziek) en het voorziene budget. Zelf spelen we liefst in kwartet, waarbij we vierstemmig zingen.

Muzikanten
We zijn een vast collectief van een twintigtal muzikanten, waarbij iedere muzikant volwaardig lid is van de band en dezelfde standaarden heeft (zorg voor kledij, kennis van ons repertoire, etc.). Wellicht ziet u dus regelmatig nieuwe gezichten opduiken tijdens onze optredens.


Instrumenten
De meest voorkomende bezetting is trompet (+ leadzang) - banjo - contrabas - snaredrum. In sommige omstandigheden vervangen we contrabas door bastuba (bijvoorbeeld om te kunnen rondlopen terwijl we spelen). Het kan ook gebeuren dat de leadstem gespeeld wordt door klarinet of sax, in de plaats van trompet.


Stijl en repertoire
Onze stijl situeert zich tussen traditionele dixieland en vroege 'swing' ("almost swinging"), we brengen dus iets als dixieswing, dat we combineren met vierstemmige barbershop-zang! Ons repertoire bestaat uit toegankelijke en voornamelijk opgewekte feel-good jazz uit de jaren '20-'40.


Kledij
We dragen een zwarte kostuumbroek met zwarte schoenen, een wit hemd met das, gelijke rode gilets en typische dixie-hoedjes.

 

Ceremonie
Meestal spelen we tijdens recepties, maar het gebeurt (steeds vaker) dat we ook tijdens de huwelijksceremonie enkele intermezzo's spelen (bijvoorbeeld aan het begin van de viering, ergens tussenin,...) Dit zijn meestal huwelijksvieringen die plaatsvinden op een alternatieve locatie, voor huwelijken in een kerk is ons concept misschien minder geschikt.

Prijzen
De prijzen zijn sterk afhankelijk van het aantal muzikanten, de afstand en de duur van het optreden. Contacteer me gerust voor een vrijblijvende prijsofferte!


Wees zo volledig mogelijk in uw wensen, u zult merken dat wij ons heel flexibel kunnen opstellen, zélfs wanneer u informeert naar hedendaagse jazz!

Hartelijke groeten,
Tom


Tom Vanleeuwen
tomvanleeuwen@hotmail.com
0485 / 68 12 85
Tuinwijklaan 5
9000 GENT